Assemblea gener 14

Fotos del dia de la Pau

En ABC…BLOGS vos he posat un enllaç a l’abecedari que utilitzem com a referents:

Un abecedari divertit de vore curs 13-14

Dijous 31

Avui he portat botelles noves d´aigua a la classe. Hem imprimit cartells amb foto i nom, Menxu ha pegat els cartells a les botelles. Hem decidit fer una fitxa d´una botella d´aigua. És aquesta:

Botella d´aiguaEn un primer moment hem pensat en pintar-la amb ceres blanetes, però després ho he pensat millor i l´hem pintada amb pintura de dits (utilitzant pinzells perquè nosaltres ja som majors). Com que no teniem blau l´hem pintada de lila. Ha estat molt bé. He posat un poc de pintura en taps de plàstic, cadascun posava el nom en la fitxa i després agafava un tap amb pintura i un pinzell. Quan acabava ho deixava tot en una safata i la fitxa en el seu calaix, com sempre. Moment de treball interessant:

IMG-20140131-WA0004

Dimecres 29

Yeray ens ha contat que la seua àvia viu a Galícia. Hem buscat per internet un mapa d´Espanya. Hem trobat Galícia. Ens ha dit del color que volia que pintarem Galícia: roig. Així ho hem fet. Després cadascun a pintat la resta d´Espanya del color que ha volgut, inclòs de roig. Com que també havíem vist on estavem vivint nosaltres, a l´altra punta d´Espanya, Elena ha pintat València de color verd. Així era el mapa d´Espanya que hem pintat:

L´àvia de Yeray viu a GalíciaDimarts 28

Mar ens ha contat que el camell  que va vore en la Font no era un camell, era un dromedari perquè tenia una gepa, els camells en tenen dos.  També ens ha contat que va vore gavines, segons ella les va vore en el poble. Les gavines van per el cel, però no viuen en el poble. Mar també ens ha dit que les gavines mengen peixos i els peixos estan en la mar. Hem fet un paissatge on hem posat la mar i un sol amb nùvols. Hem decidit no pintar les gavines perqué son blanques, sols hem pintat el bequet, Mar l´ha pintat de color groc, també ha pintat el sol de color groc. Alma diu que ella el pintarà blau igual que el sol. Al núvol li posarem cotó i la mar la farem pegant paperets de seda de color blau. La veritat és que ens ha quedat molt xula.

Gavina

Divendres 24

Gisela sempre ens diu que sa mare té un carro. Ens pensavem que era un carro amb un cavall, però es veu que no. Ens ha dit que el carro que té és com aquest:

El carro de Gisela

Dia 27 dilluns:

Mar ens ha contat que ha anat a vore els bous a la Font. També va vore camells, Júlia diu que ella també va vore camells quan vam anar al circ. De seguida tots han alçat la mà per dir que ells també havien vist als camells al circ, a més a més de la girafa, els cavalls i els lleons. De tots els camells que hem vist Mar ha triat aquest:

Mar ha vist un camell

Yeray ha dit que tots els camells no son iguals. Els hem mirat bé i ens hem adonat que uns tenen una gepa i altres en tenen dos.

Dia de la Pau

Els xiquets i xiquetes de 3 anys hem fet un parell de cartells per al dia de la Pau. Els podeu vore perquè els tenim montats a l´entrada de l´escola son aquestos:

IMG_20140127_121416

Ací està el cartell en pdf: Dia de la pau

Segon mural:

IMG_20140127_122031

Al voltant d´ell vam posar figures humanes agafades de les mans, com sempre cadascun va agafar la figura humana que més li va agradar:

Xiquet o xiqueta dia de la pau dia de la Pau1Xiquet o xiqueta dia de la pau dia de la Pau2

Les figures en pdf: Xiquet o xiqueta dia de la pau dia de la Pau

Com que ja tenim l´arena i la mar, sols ens falta posar algun coseta per damunt. Vam decidir posar un peixet, un polpet, un pardalet i una conxa: vam dir on tenien que anar, el polpet i el peixet a la mar, el pardalet i la conxa a l´arena:

Animalets de la mar

També hem decidit representar la mar en una cartulina. Hem portat arena fina de la mar. La mar l´hem pintada de color blau. De vegades no tenim clar si és la mar o si és el cel. La majoria diu la mar. Jutgeu vosaltres materix:

IMG_20140124_123749

Emma, segons ens ha contat, va anar el diumenge a la platja amb sa mare. Passejant per la voreta de la mar va trobar una petxina gran. Ens  l´ha portat a l´escola. Avui ella ha triat aquesta per a pintar-la:

La petxina d´Emma

Ahir vam posar el cartell de l´encarregat del jardí. Aquest encarregat és el que té que regar el julivert. Aquesta setmana l´encarregada és Emma. Ella avui ha regat el julivert. Com que no tenim una regadora hem agafat una botelleta d´aigua, al tap li hem fet foradets i ja tenim la regadora. Emma ha regat molt bé el julivert. Després hem buscar per internet dibuixos de xiquetes regant. A Emma li ha agradat molt aquest dibuix:

Emma ha regat el julivert

En l´assemblea d´avui Elena ha dit que tenia una jaqueta de Hello Kitty. De repent totes les xiques han dit que elles també tenien coses de Hello Kitty. He preguntat als xics si ells tenien coses de Hello Kitty, han dit que no. He proposat pintar a Hello Kitty, els xics han dit que també volien pintar a Hello Kitty. Elena ha triat aquest dibuix:

Hello KittyEls he proposat pintar-ho en retoladors. Yeray i Eric han dit que no que farien un forat en la fulla, eixos retoladors banyen molt. Al final ho hem pintat en ceres Manley.

Per fi hem plantat, (millor dit hem sembrat) el julivert. Ho hem fet en la lluna que toca, aixó ens va dir Isabel, la dona que ve a netejar l´escola, ara a esperar a vore si ix. La fitxa que vam fer és aquesta:

JulivertA alguns xiquets i xiquetes els ha quedat una cosa així:

IMG_20140120_085459

DIA DE LA PAU, 30 DE GENER

Avui 16 de gener hem picat aquest colom. He preguntat quin animal era el que anavem a picar, quasi tots han dit el mateix: un pato.

Colom per a punxarAnem a enviar a casa uns banderins per a decorar l´escola per al dia de la Pau, el  30 de gener. Els banderins els hem tret d´aquesta pàgina:

http://mundoinfantildeclara.blogspot.com.es/2013/01/banderines-dia-de-la-paz.html

Nosaltres hem retocat aquest:

Banderi dia de la pau

Ahir vam parlar que les fulles han caigut dels arbres. Amb aquesta idea he disenyat un altra proposta per a dur endavant, és aquesta:

Fulles arbres punxar1

Fulles arbres punxar2Pintarem l’arbre i les fulles. Després picarem amb el punxó les fulles i les pegarem per baix de l’arbre.

Avui dia 13 de gener, Alma ens ha sorprès. Ens ha dit que ella té arbres en sa casa i que els ha caigut tota la fulla. Ho ha dit per que Nuria ha fet el temps i ens ha dit que estava plovent (no estava plovent encara pero el que passa és que si possem que plou cantem la cançó de la pluja i a Nuria li agrada molt), al mirar per la finestra Júlia ha dit que els arbres no tenien fulles i es quan Alma ens ha dit lo dels seus arbres. A ella li agradava aquest arbre:

Alma diu que les fulles han caigutNo m´he donat compte però aquesta foto no té massa resolució. Però a Alma li agrada perquè hi ha un gatet en l´arbre. A Claudia també li agradava molt.

El divendres Eric estava molt xarrador. No parava de contar coses. Ens va dir que li agradaven molt els lacasitos. Li vam preguntar que eren i ens va dir que eren de xocolate i que estaven pintats de molts colors. Vam decidir pintar lacasitos:

lacasitos

El dijous Matei ens va sorprendre a tots. Ens va dir que ell tenia en sa casa un monstre. Segons deia era com aquest:

El monstre de Matei

El dimecres Nuria ens va dir que ella tenia un gosset que li deien Yoko, de tots els gossets que vam mirar per internet aquest és el que més li va agradar:

Yoko

El dimarts, dia 7 de gener, quam vam tornar de les vacances, després de que cadascun contarà alguna cosa sobre les vacances els vaig proposar que pintaren el que vullgueren. Així ho van fer.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s