Projecte: “Els ossos”

Tot va començar un dia en el que Eric ens va contar que son pare s’havia trencat el braç i l’hi havien embenat, també ens va dir que ja el tenia curat. Ell va triar aquest dibuix:

VendaA partir d’ací vam començar a voler saber més coses sobre els ossos i així es va iniciar el nostre projecte de “Els ossos”

En el dibuix que vegeu ací baix ens vam donar compte que en general els xics tenen la pelvis un poc més xicoteta que les xiques:

Xica i xicCrec que són els ossos que millor hem aprés: la tíbia i el peroné.

Tíbia i peroneEns vam donar compter que quan respirem els cos s’infla. Es vam saber que qui inflava els cos eren els pulmons.

Pulmons

Ací teniu el mòbil que vam fer per a la portada dels treballs.

Mòbilesquelet

Lo de la mà ens ho va aclarir Yeray. Va vindre amb un dibuix de la mà on posava tots els noms dels ossos de la mà:

Carpians i metacarpians, falanges. Tots els dits tenen tres falanges excepte el dit gros que en té dos. Els carpians semblen trossets d’ossos ajuntats, en canvi tot els altres son llargs.

 

MansLa pelvis: la de les xiques és més gran. Ens van tocar la pelvis i també vam veure que semblaven dos orelles grans.

la pelvisAcí Eric ens va dir que la pell era l’òrgan més gran del cos. Nosaltres vam posar cola blanca i vam tirar arena per a simular la pell.

 

La pell

L’húmer. Aquest os va costar d’esclarir, però al final el pare d’Alma va estar tota una vesprada explicant-li a la filla com es deia eixe os. Alma en classe ens el va repetir una  i mil vegadcs.

Húmer

El fémur junt amb la tibia i el peroné sons els ossos que més ens van agradar. Aquest os sembla que és el més llarg.

Femur

Mòbil en jpg

Esquelet dina3

I com que no podia faltar un esquelet ací el teniu.

EsqueletAquest bitxo es una història una mica estranya. El pare d’Eric quan va vindre a vorens i contar-nos lo del quadre de Sonia Delaunay ens va deixar unacaixa plena d’ossos i de altres cosetes. Entre altres coses estaba aquest bitxet el seu nom és escarabat rinoceront. Cal dir que el van tocar tots els xiquets i xiquetes excepte un, el més major de tots…JOSEP! A ell no li agraden gens ni mica i li donen “repelús”

 

Escarabat rinocerontLo dels ossos del peu dir que segons Eric no els saben. Segon Yeray son iguals que els de les mans i crec que no sembla massa desencaminat.

 

Els peus

Les muletes. Resulta que Eric ens va dir que quan tenies el peu trencat tenies que portar muletes per a poder caminar. Com que eixe dia ja teniem alguna cosa per fer no vam poder pintar les muletes. A l’endemà vaig preguntar si sabien que es el que feia falta per a caminar quans ens trenquem un peu, l’única que ho recordava va ser Gisela. Ella va triar aquestes muletes.

CrossaEl crani aquest a l’igual que l’esquelet és era de necesitat posar-lo.

 

CraniLes costelles vam aprendre que son per a protegir el cos

 

Costelles

La columna vertebral. Es van donar compte que la tenim a l’esquena. Que serveix per a posar-se recte i no caure a terra. Si no tinguerem la columna i els osos dels braços i cames no podriem caminar ni fer res. Sempre estariem “espatarrats”.

Columna vertebralEl servei esta dintre del crani. Alguns xiquets i xiquetes es van donar compte que semblava com si tingueren caminets. Està dintre del crani per a protegir-lo.

 

Cervell

Cristina ens va contar que els ossos necessiten llet, ous i formatge per que tots aquest aliments tenen molt de calci. Aixó li ho va dir sa mare.

Calci

Esta no està ací per que estaguerem estudiant els ossos. Està ací per que algun xiquet va dir que tenia una dent de pirata, aleshores van buscar un dibuix de pirates, este és el que més li va agradar.

 

CalaveraLa xiqueta en cadira de rodes la vam fer perquè vam vore que les persones que no podem caminar hi ha que ajudar-les. Vam veure un video en el que una persona ajuda a un altra a passar-se d’un llit a una cadira de rodes. Ens va agradar molt sobre tot la forma en que l’agafava.

 

 

Cadira de rodes

 

Vam estudiar més coses però no les hem pogut posar totes. De segur que ens els treballs que teniu a casa dels vostres fills apareixen més coses.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s